Japanese Tea ceremony

English:

Do you want to experience some peace during a busy convention? Join our tea-club and experience a traditional Japanese tea ceremony. The ceremony in its simplest form is called Oboncha, or tea on the tray. During this workshop you will see how this simple tea-ceremony is done. The style is based on the tea-ways by master Urasenke.

The kind of tea which will be served is light tea, or Usucha. Even though it is called ‘light tea’, the flavour is strong and delicious. The tea looks different than western style tea, because the leaves are steamed and crushed, then dissolves in water, rather than dried and used in a tea-bag.

Care for some traditional Japanese flavours? Come visit this workshop by Ambaran Artgroup.

Dutch:

Wil je een beetje rust en stilte tijdens een drukke conventie? Kom naar de thee-club en beleef een traditionele Japanse thee-ceremonie De simpelste vorm van thee-ceremonie heet Oboncha, ofwel thee op een dienblad. Tijdens deze workshop zal je zien hoe deze simpele thee-ceremonie wordt gedaan. De stijl is gebaseerd op de manier van thee zetten door meester Urasenke.

De thee die wordt geserveerd is ‘lichte thee’, of Usucha. Ook al heet het ‘lichte thee’, de smaak is sterk en bitter, maar wel erg lekker. De thee ziet er anders uit dan westerse thee omdat de bladeren gestoomd en gedroogd zijn, en vervolgens worden opgelost in water.

De thee wordt dus niet getrokken zoals bij een theezakje. Zin in traditionele Japanse smaken? Kom naar deze workshop door Ambaran Artgroup.